Omgeving

Omgeving

Vele mooie (bad)plaatsen zijn er in de omgeving die een bezoek waard zijn……

Usseira, waar Villa Casanova aan de rand gehuisvest is,

is een plaats (freguesia) net buiten de tourisme in de Portugese gemeente Obidos en telt ongeveer 918 inwoners. Het kleine dorp biedt diverse restaurants, bars, een bank, een tankstation, een kapper en een kleine buurtsupermarkt. Bovendien ligt het nabij diverse uitvalswegen en 75 kilometer van de luchthaven Lissabon.

Zoals……..

Obidos, 4 km

Óbidos is een vestingstadje, gelegen op een heuvel en geheel omgeven door hoge muren. Ooit lag Óbidos aan zee, en was dus van strategisch belang, wat de ligging en hoge muren verklaart. Óbidos dat in zijn geheel tot monument is verklaard, bestaat uit een wirwar van leuke straatjes met witte huizen, winkeltjes, en restaurantjes. De muur rondom is nog volledig intact, het is daardoor mogelijk om over de muur helemaal om het stadje heen te lopen.

Lagoa de Obidos, 16 km

Deze uitgestrekte natuurlijke Lagoa, ligt tussen het historische plaatsje Óbidos en de hippe strandplaats Foz de Arelho. De lagune is met een smalle doorgang verbonden met de Atlantische Oceaan en verandert continu van vorm. Er liggen diverse wandel- en fietsroutes omheen terwijl op het water gekite-surfd, gezeild, gekanood en gevist kan worden. Ook is dit een plaats waar hanggliders graag de thermiek gebruiken voor lange zweeftochten. Met een restaurant die uitkijkt over het meer en de diverse activiteiten is het hier prima vertoeven.

Caldas da Rhaina, 10 km

Caldas da Rainha ligt net boven Obidos en is zeker een bezoek waard. Caldas heeft een leuke winkelstraat en een groot overdekt winkelcentrum. Op Praca da Republica wordt elke ochtend een groente- en fruitmarkt gehouden. Caldas heeft mooie grote imposante oude gebouwen en een prachtig oud park.

Foz de Arelho, 18 km

Foz de Arelho is een kleine badplaats en heeft een unieke ligging die voor iedereen geschikt is. Voor wie actie zoekt en/of voor wie wil relaxen. Er zijn winkeltjes, (beach)bars en restaurantjes, je zult je hier zeker vermaken. Het strand is heel bijzonder, want het is een brede strook zand tussen de zee en een Lagune. Hierdoor is het aan de kant van de Lagune zeer geschikt voor kinderen, zwemmers en diverse watersporten en aan de ruigere zeekant is het geschikt voor surfen.

En nog meer ……..

Peniche, 25 km

Bij de vissersplaats Peniche wordt de bijna kaarsrechte kustlijn van de Costa de Prata onderbroken door een grillig gevormd schiereiland, dat met het vasteland verbonden is door een 800 m brede en 2 km lange landtong. Het is een van de belangrijkste Portugese vissershavens voor ambachtelijke visvangst en een groot watersportcentrum aan de Atlantische Oceaan. Op een boottocht afstand ligt het natuurreservaat van Ilha das Berlengas. Het heldere water is ideaal voor duikers en snorkelaars die hier een schat aan natuurlijke zeefauna en -flora ontdekken.

São Martinho do Porto, 28 km

São Marthinho do Porto is een charmant en gezellig Portugees badplaatsje. De schelpvormige baai is via een smalle opening tussen rotsheuvels verbonden met de oceaan. Rondom de baai ligt een breed zandstrand, en verderop heuvels en duinen.

Aan de noordzijde van de baai is de haven. De baai is begrensd met een levendige zonnige boulevard.

Nazare, 43 km

Het prachtige sikkelvormige strand is de plek voor badgasten en speelattracties voor kinderen. Gebroederlijk ernaast zitten de vissers met hun vrouwen in traditionele kledij. Ze boeten de netten, drogen en verkopen de vis. Op het strand kun je ook de authentieke vissersboten bewonderen. Ze zijn hier neergezet voor de toeristen, maar verderop nog steeds in gebruik door vissers die nu vertrekken vanuit de haven. Langs de boulevard en in de aangrenzende smalle straatjes vind je voornamelijk souvenirwinkels en restaurants. Met de kabelbaan (ascencor) is het mogelijk om naar het hoog gelegen Sitio te gaan. Vanaf deze 110 meter hoge klif heb je een prachtig uitzicht.

Lissabon, 75 km

De ‘witte stad’ wordt de Portugese hoofdstad ook wel genoemd en is gebouwd op zeven heuvels. De stad heeft voor iedereen wel iets te bieden, zoals: prachtige gebouwen, sfeervolle pleinen, typische Portugese restaurants, parken, leuke winkelstraten en/of een bruisend nachtleven. Een bezoek aan deze stad zal zeker een goede indruk achterlaten.